2015-06-02 09:44:29• hírek • Szatmár.ro

Zenés meseprogramra várják a gyerekeket kedd délután

Csillaghúr és barátai címmel tartanak gyerekeknek szánt zenés-mesés előadást 17 órai kezdettel.

Június 2-án 17 óráól a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ előadótermében (a Szakszervezetek Művelődési Házának kistermében) Csillaghúr és barátai címmel zenés meseprogramra várnak minden gyermeket és felnőttet.

Sás Károly, pedagógus, író, Gödöllőről érkezik ez alkalomból Szatmárnémetibe, aki mesélni, énekelni fog, valamint több mint 20 féle hangszert fog megszólaltatni.

Sás Károly a Csillaghúr együttes zeneszerzője és dalszövegírója, a zenekarban billentyűs hangszeren játszik. Zenei tanulmányait Jászberényben, Egerben és Budapesten végezte. Hosszú ideig végzett zenei tevékenységet külföldön. Sok országban, sok nép zenéjét megismerte, tanulmányozta. Ezek hatnak a szerzeményeire, de legerősebben az ősi magyar népzene, a pentaton hangzásvilág sugárzik dalaiból. Sok hangszeren játszik és folyamatosan újabbakkal is megismerkedik.

16 éves korától ír zenét, dalokat. Gyermekdalokat 2011 óta, ekkor alapította a Csillaghúr együttest. A zenekar történetében nagy fordulópont, hogy a lánya - Sás Ildikó - is bekapcsolódott a munkába. Ennek eredménye a 2013-ban megjelent "Csillaghúr és barátai" című mesés, verses, zene CD mellékletes könyv. A kiadvány, kettőjük közös alkotása.

Az előadásra a belépés ingyenes!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: